Το starkstores.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας και τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου. Για να δείτε τα Cookies του starkstores.gr, κάντε κλικ εδώ.

Πως θα διαλέξεις τις κατάλληλες κατσαρόλες για να απογειώσεις την μαγειρική σου

Αναρτήθηκε από strk 27/06/2019 0 Σχόλιο(α)

Την σημερινή εποχή, υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές κατσαρόλες, που δεν ξέρεις ποια να επιλέξεις.Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Οι περισσότεροι  δεν γνωρίζουνποια είναι η κατάλληλη για να φτιάξουν ένα υγιεινό, ποιοτικό και νόστιμο φαγητό.

 

Αν ανήκεις σε αυτούς που δεν ξέρουν ποιο είδος κατσαρόλας πρέπει να επιλέξουν, τότε αυτό το άρθρο είναι ειδικά για εσένα. Παρακάτω θα δούμε τα δημοφιλέστερα είδη σκευών μαγειρικής που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο εμπόριο και ποια είναι τα πλεονεκτήματα του καθενός.

 

Αντικολλητικές κατσαρόλες

Οι αντικολλητικές κατσαρόλες αποτελούν ίσως τα πιο δημοφιλή σκεύη μαγειρικής, καθώς έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Είναι πολύ εύκολα στη χρήση, αλλά και στο καθάρισμά τους και ακριβώς επειδή διαθέτουν αντικολλητική επιφάνεια, δεν χρειάζεται να μαγειρεύεις με πολύ βούτυρο ή λάδι.
Αυτό όχι μόνο κάνει το μαγείρεμα ακόμα πιο υγιεινό, αλλά παράλληλα σε βοηθάει να μειώσεις τις περιττές θερμίδες και το λίπος στα πιάτα που σερβίρεις. 

 

Κατσαρόλες αλουμινίου 

 

Οι κατσαρόλες αλουμινίου κατασκευάζονται από χυτό αλουμίνιο και έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα ότι δεν σκουριάζουν, ούτε διαβρώνονται. Οι κατσαρόλες αλουμινίου διαθέτουν επίσης αντικολλητική επιφάνεια και είναι εξαιρετικά ανθεκτικές στην καθημερινή χρήση, τόσο από τις υψηλές θερμοκρασίες, όσο και από φθορές, γρατζουνιές κλπ.

 

Κατσαρόλες από ανοξείδωτο ατσάλι

 

Οι κατσαρόλες από ανοξείδωτο ατσάλι κατασκευάζονται συνδυάζοντας σίδηρο και άλλα μέταλλα. Αποτελούν οικονομικά σκεύη μαγειρικής, είναι ανθεκτικά στη φθορά, τη διάβρωση και τη σκουριά, δεν γρατζουνίζονται εύκολα και για όλους τους παραπάνω λόγους, προτιμώνται πολύ. 

 

Κατσαρόλες από χυτοσίδηρο

 

Οι κατσαρόλες από χυτοσίδηρο χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια και θα λέγαμε ότι είναι ένα αρκετά παλιό και γνωστό μαγειρικό σκεύος. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους είναι η μεγάλη αντοχή τους και η θερμική τους αγωγιμότητα.
Αποτελούν επίσης οικονομικά σκεύη και χρησιμοποιούνται συνήθως όταν η μαγειρική των τροφίμων απαιτεί υψηλές θερμοκρασίες, όπως είναι το τηγάνισμα, το ψήσιμο και το σοτάρισμα των λαχανικών.

 

Κατσαρόλες με μαρμάρινη επίστρωση

 

Οι κατσαρόλες με μαρμάρινη επίστρωση διαθέτουν ίσως το ανθεκτικότερο υλικό, όσον αφορά στις αντικολλητικές επιφάνειες και αυτό δεν είναι άλλο, από το μάρμαρο. Μάλιστα, για ακόμα μεγαλύτερη απόδοση, μπορείς να βρεις κατσαρόλες που διαθέτουν μέχρι και τριπλή μαρμάρινη επίστρωση.


Η επίστρωση μαρμάρου δημιουργεί μια ανθεκτικότερη και πιο ισχυρή αντικολλητική επιφάνεια, που αποτρέπει τα τρόφιμα από το να κολλήσουν, ακόμα και σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

 

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρεις μια τεράστια ποικιλία από κατσαρόλες, αλλά και σετ κατσαρόλες, που θα ανταποκριθούν απόλυτα στις ανάγκες σου και θα σε βοηθήσουν να ετοιμάσεις τα πιο πετυχημένα και λαχταριστά πιάτα.

 

Γιατί το μυστικό της μαγειρικής βρίσκεται πάντα στα σκεύη που χρησιμοποιείς!

Σχολιάστε